Om oss

Våra medarbetare har olika lång erfarenhet i branschen. Längst erfarenhet har Wolles i Wittsjö ABs företagsledare Kenneth Kennberg som började arbeta med förebyggande brandskydd år 1977. Fram tills 1990 var han anställd i AB Förenade Brandredskap och därefter startade Kenneth Kennberg egen firma.

Under tiden som anställd arbetade Kenneth Kennberg med släckarservice, fasta släcksystem som CO2 och Halon 1301 samt vattensprinkler. På Barsebäck servade han deras anläggningar och deltog i utbildningen av all personal vid Oskarshamns Kärnkraftverk.

Under åren som egen företagare har Kenneth Kennberg arbetat både på land och till sjöss med förebyggande brandskydd. Bland några uppdrag kan nämnas Destination Gotland och Holmen Paper AB. År 1992 fick han den första licensen i Europa på Inergen släcksystem.

Åren som följde har många stora fartyg fått brandskydd i form av Inergen och även många båtar från Sjöfartsverket, varav isbrytaren Oden, där 144 flaskor med 50 L skyddar 3711 m3. Detta är endast ett axploxk av alla arbeten som Kenneth Kennberg har utfört genom åren.

Att ansöka om att bli certifierad av Lloyds Register år 2012 var ett medvetet val med som mål att påvisa kunder på vilken professionell nivå Wolles i Wittsjö AB arbetar. Lloyds Register är mycket noggrann när de inspekterar ett företag inför certifiering, vilket i detta fall inte var ett problem.

För både stora och små projekt eller produktinköp är ni varmt välkomna att kontakta oss.